Riešutėliai orkaitėje
Sviestą išsukite su cukrumi,
Įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite,
Sumaišykite sausus ingredientus - miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius,
Į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę berkite sausų ingredientų mišinį ir viską gerai išmaišykite, kol gausis prie rankų nelimpanti tešla,
Formuokite nedidelius rutuliukus, įdėkite juos į riešutėlių kepimo formeles ir su kita formele paspauskite tešlą, kad ji tolygiai pasiskirstytų visoje formelėje, jos viduryje paliekant duobutę įdarui,
Sudėkite tešla įdarytas riešutėlių formelių puseles į orkaitę ir kepkite apie 30 min, iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje,
Kaip patikrinti, ar jau iškepė? Beskite į tešlą peiliu - jei tešla dar minkšta - kepkite toliau, jei į tešla peilis jau nesibeda, tešla parudavo - riešutėliai iškepė,
Išimkite iškepusias riešutėlių formeles iš orkaitės. Išimti jas iš formelių visai nesudėtinga - apverskite formelę ir iškepusi riešutėlio puselė iškris,
Į kiekvieną riešutėlio puselę dėkite rududu įdaro ir sujunkite dvi įdarytas puseles.




Ingredientai
Gaminimas
200 g. sviesto (82%),
100 g. cukraus,
1 kiaušinio,
400 g. miltų,
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių.


Ruošiantis kepti riešutėlius, jums prireiks specialių formelių.
Jas rasite mūsų elektroninėje parduotuvėje:
👉 Peržiūrėti kepimo orkaitėje formeles
Susisiekite su mumis
Turite klausimų? Rašykite mums!
info@senakeptuve.lt
+370 646 33 227