Siuntimas paštomatais Lietuvoje 3€!

Riešutėliai orkaitėje

  • Sviestą išsukite su cukrumi,

  • Įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite,

  • Sumaišykite sausus ingredientus - miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius,

  • Į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę berkite sausų ingredientų mišinį ir viską gerai išmaišykite, kol gausis prie rankų nelimpanti tešla,

  • Formuokite nedidelius rutuliukus, įdėkite juos į riešutėlių kepimo formeles ir su kita formele paspauskite tešlą, kad ji tolygiai pasiskirstytų visoje formelėje, jos viduryje paliekant duobutę įdarui,

  • Sudėkite tešla įdarytas riešutėlių formelių puseles į orkaitę ir kepkite apie 30 min, iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje,

  • Kaip patikrinti, ar jau iškepė? Beskite į tešlą peiliu - jei tešla dar minkšta - kepkite toliau, jei į tešla peilis jau nesibeda, tešla parudavo - riešutėliai iškepė,

  • Išimkite iškepusias riešutėlių formeles iš orkaitės. Išimti jas iš formelių visai nesudėtinga - apverskite formelę ir iškepusi riešutėlio puselė iškris,

  • Į kiekvieną riešutėlio puselę dėkite rududu įdaro ir sujunkite dvi įdarytas puseles.

Ingredientai

Gaminimas

  • 200 g. sviesto (82%),

  • 100 g. cukraus,

  • 1 kiaušinio,

  • 400 g. miltų,

  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus,

  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Ruošiantis kepti riešutėlius, jums prireiks specialių formelių.
Jas rasite mūsų elektroninėje parduotuvėje:
👉 Peržiūrėti kepimo orkaitėje formeles

Susisiekite su mumis

Turite klausimų? Rašykite mums!

info@senakeptuve.lt

+370 646 33 227